Het opkopen van oude metalen

Heeft u bij uw bedrijf nog oude metalen liggen waar u vanaf wilt? Dan kunt u terecht bij onze oud ijzer en metaalhandel. Handelsonderneming A.J.H. de Vries is ruim 40 jaar geleden begonnen en sindsdien verantwoordelijk voor het opkopen van oude metalen in regio Almere. Wanneer wij bij u langskomen, ontvangt u fijne prijs voor uw oude metalen. Heeft u behoefte aan meer informatie over onze aanpak? Lees dan verder of benader ons direct om een afspraak te maken voor het ophalen van uw oude metalen.

Onze werkwijze als metaalhandel

Bent u een ondernemer die zijn oude metalen kwijt wil? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij komen graag uw oude metalen bij u op locatie ophalen. U geeft aan ons door waar u uw producten wilt afgeven en vervolgens komen wij naar u toe. De verzamelde producten worden ter plekke gewogen met onze digitale weegpalletwagen. De prijs voor uw oude metalen wordt met deze weegpalletwagen bepaald. De prijs die u ontvangt wordt dan contant of via de bank uitbetaald. Zo profiteert u van een mooi bedrag voor de metalen die u aan ons verkoopt.

Bedrijven die regelmatig oud metaal kwijt willen

Heeft u een bedrijf dat vaker grote partijen met oude metalen kwijt wil? U kunt dan rekenen op de hulp van onze metaalhandel. Wij plaatsen, wanneer u dit wenst, een gratis container bij uw bedrijf. Vervolgens kunt u al het oude metaal dat u kwijt wilt hierin deponeren. Van tevoren spreken wij met u een vaste dag en tijd af waarop onze medewerkers uw container komen legen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw metaalresten.

Een eerlijke prijs voor uw oude metalen

Hoe komen wij tot de prijs die u van ons ontvangt voor de oude metalen? Zoals gezegd wordt de metaalprijs aangegeven door onze digitale weegpalletwagen tijdens het wegen van de materialen. Deze digitale weegpalletwagen gaat uit van de actuele beursprijzen. U bent er dus van verzekerd dat u een eerlijke prijs ontvangt voor uw oud ijzer. Heeft u behoefte aan meer informatie over de oud ijzerprijs die wij hanteren? Of wilt u direct de ijzer prijs per kilo weten? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u dan graag verder.

Hoe wij metaalrecycling realiseren

U krijgt voor uw oude metalen niet alleen een mooie prijs. Er zijn nog meer redenen om ons als opkoper van metaal in te schakelen. Wist u dat u met het inleveren van metalen ook een steentje bijdraagt aan een schonere en duurzame toekomst? De metaalproductie kost veel energie. Dit belast de luchtkwaliteit. Metaalrecycling kan daarom een goede oplossing zijn voor dit probleem. Wij zorgen ervoor dat alle onbruikbare onderdelen worden verwijderd. Ten slotte wordt het oude metaal uiteindelijk verwerkt tot stafmateriaal, strips, balken, kokers en platen.

Oud metaal prijzen

De recycling van ferro- en non-ferrometalen

Hoe gaan wij te werk tijdens het recyclen van metalen? Onze metaalhandel onderscheidt ferro- en non-ferrometalen. Ferro is afgeleid van ferrum, het scheikundige element ijzer. Ferrometalen zijn ijzer, staal en legeringen op basis van ijzer. Alle overige metalen, zoals koper en aluminium, zijn non-ferrometalen. Op het terrein van Handelsonderneming A.J.H. de Vries in Almere scheiden we beide soorten van elkaar.

Het onderscheid tussen ferro- en non-ferrometalen

Zoals gezegd maken wij onderscheid tussen ferrometalen en non-ferrometalen. Welke metalen zijn ferroproducten?

 • IJzer
 • Rails
 • Draaisel
 • Shredder voormateriaal
 • Nieuw staalafval (blank of met conserveringscoating)
 • Nieuw gruis

De non-ferroproducten die voor recycling worden aangeboden:

 • Accu’s
 • Aluminium (blank)
 • Lood (oud zacht)
 • RVS (roestvrij staal)
 • Koper (rood, gemengd)
 • Zink (oud bladzinkafval)
 • Messing (gemengd, geel koper)
 • Brons (gemengd, bronsafval)
 • PVC-draad
 • Niet magnetische producten

Neem contact op voor meer informatie over onze diensten

Wilt u ons inschakelen om uw oude metalen op te kopen? Of heeft u behoefte aan meer informatie over onze prijs van oude metalen? Neem contact met ons op. Wij informeren u dan verder over de prijzen van onze oud ijzer en metaalhandel. Natuurlijk kunt u ook direct een afspraak plannen via 06-53177986 of mail naar info@oudijzeralmere.nl. Tevens heeft u de mogelijkheid om contact op te nemen via het online contactformulier op onze website. Wij helpen u zo snel mogelijk met het opkopen van oude metalen.